Menu
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Significant Groep is een advies- en onderzoeksbureau met uitgesproken specialisatie in de overheid. Onze medewerkers zijn zelfbewuste professionals die vaak heel bewust voor Significant hebben gekozen. Maatschappelijke verantwoord ondernemen zit zo in onze genen.

Significant Groep hanteert als Purpose (zingevend doel):

‘Mensen zichzelf - en elkaar - in een geborgen en dynamische omgeving persoonlijk en professioneel laten ontwikkelen; om optimaal bij te dragen aan maatschappelijke of zakelijke vernieuwing (Purposition Significant Groep, 2019)

De bezieling die mensen bij Significant Groep met elkaar delen is de wil en het enthousiasme om collega’s en organisaties te helpen groeien. Onze adviseurs en stafmedewerkers vinden het vanzelfsprekend om na te denken over de maatschappelijke bijdrage die wij kunnen bieden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI).

De adviesbranche is niet bepaald duurzaam of inclusief te noemen en daar willen wij graag iets aan doen. Wij willen hier als bureau echt aan bijdragen, en waken voor ‘papieren oplossingen’. Wij brengen de maatschappelijke betrokkenheid van Significant Groep in praktijk op vier niveaus:

1. We beginnen bij onszelf: we veranderen als adviesbureau echt;
2. Wij richten onze organisatieadvieskracht op MVO;
3. Wij begeleiden opdrachtgevers om hun inkoopkracht in te zetten gericht MVI;
4. Wij zijn in ons eigen netwerk zeer actief gericht op inclusiviteit en SROI.

MVO was een van de belangrijkste drijvers om de verouderde kantoorlocaties van Significant Groep in Barneveld en Den Haag te sluiten, en onze labels samen te brengen in Utrecht Leidsche Rijn centrum, naast een OV-station. Mede door het volledig vernieuwen van onze ICT-omgeving (Microsoft 365 Teams) beschikken wij in Utrecht over de nieuwste mogelijkheden voor samenwerken-op-afstand. Tezamen met het snel toenemend gebruik van Openbaar Vervoer levert dit een besparing richting 25% op zakelijke gereden kilometers. Ons kantoorpand is BREEAM-Nl (Very Good) bedrijfspand dat wij hebben ingericht met onder meer volledig circulair kantoormeubilair, Cradle2Cradle gecertificeerde systeem-wanden en CO2-neutraal geproduceerde vloerbedekking. Vanaf 1 november werken 2 FTE ‘Supporters’ bij Significant; ondersteuners van ons primaire proces met afstand tot de arbeidsmarkt.

Al onze initiatieven op gebied van duurzaamheid, circulariteit en SROI worden beheerd door ons team Duurzaamheid. Verandering richting een duurzamere toekomst is bij ons echt en dagelijks zichtbaar op de werkvloer!